Theater Home Run

Datum: zaterdag 9 november
Tijd: 16.00 – 17.00 uur
Plaats: Grote Kerk Almelo, Kerkplein 15
Organisatie: diverse kerken uit Almelo
Entree: Gratis

Dit theaterstuk toont een indrukwekkend verhaal en voert de kijkers mee in 3 aktes vol met komische en ontroerende scènes, prachtige kostuums en ijzersterke muziek . Theatermaker Carla Veldhuis (bekend van Wandeltheater Dolorosa) schreef Home Run geheel zonder woorden, uitgebeeld in dans en toneel. Het verhaal word gespeeld door een team van 14 personen en duurt 40 minuten. De voorstelling bemoedigd allerlei mensen enorm:  jong, oud, gelovig of niet. Door het prachtige kunstkarakter is dit theaterstuk laagdrempelig en zeer geschikt om mensen mee naar toe te nemen. ”

De naam Home Run (ren naar huis) is een aanduiding dat elk mens uitgenodigd is “om thuis te komen” bij een hemelse Vader. Het theaterstuk is helemaal zonder woorden en toch goed te volgen: voor iedereen is het een dynamische belevenis. De voorstelling werkt bemoedigend door herkenbare, komische situaties en doordat er een mooie band tussen God en mens te zien is. De uitvoering op eigentijdse muziek en de dans in prachtige kostuums en het verhaal is voor jong en oud. Het is niet geschikt voor hele kleine kinderen vanwege spannende scenes: aanrader; vanaf 8 a 10  jaar.

Carla Veldhuis is vooral verhalenverteller. Ze verweeft op een meesterlijke manier concepten van uit Gods hart met herkenbare levensverhalen. Ze houdt ervan in dans en drama verhalen te laten zien vanuit Gods waarde en schoonheid. Carla kwam als tiener zelf tot geloof door een dramastuk, en weet als geen ander de impact van dans en theater die via het hart spreken. Samen met collega’s Natasja Hoogendijk, en Job van der Wal ( www.mightyimpulsemovement.nl ) choreografeerden ze Home Run voor het 14 koppige team van jong talent en professionals.