slider 8

Geven 2024

 

Wij geloven in een God die rijkelijk geeft en ons uitdaagt om ook rijkelijk uit te delen van wat we hebben. Daarom hebben we ervoor gekozen om de collectes in onze gemeente weg te geven aan een goed doel.

Voor 2024 hebben we de volgende goede doelen vastgesteld:

Christenen voor Israel - januari en februari
Dorcas - maart en april
Arabische Christenen - mei en juni
Stichting Trud - juli en augustus
Huis van Lydia - september en oktober
Boek en Hart - november en december
De Boodschappenmand - vakantieoffer
De Eethoek - oogst- en dankdienst

De bijdragen voor deze collectes kunnen worden overgemaakt naar Baptistengemeente de Bron IBAN: NL04 INGB 0000 8222 17 o.v.v. de naam het van goede doel.

Onze gemeente leeft van giften. Wil je onze gemeente financieel steunen, dan kan dat natuurlijk ook. Maak een gift over naar Baptistengemeente de Bron IBAN: NL04 INGB 0000 8222 17 o.v.v. gift gemeente.

 

Goede doel januari - februari 2024: Christenen voor Israël

Steun Arabische christenen in Nazareth
Dominee Saleem Shalash is voorganger in Nazareth van de 'Home of Jesus the King Church'. Vanuit zijn gemeente wordt veel humanitaire hulp gegeven aan gemeenteleden, maar ook aan Joden en moslims die in de buurt wonen.

Welke hulp geeft deze gemeente in Nazareth?
Jaarlijks worden er honderden voedselpakketten uitgedeeld door de gemeente van ds. Saleem aan mensen die in armoede leven. Telkens met dezelfde boodschap: God houdt van jullie, en we willen jullie helpen en zegenen. Daarnaast heeft Saleem ook een centrum waar hij kwaliteitskleding en schoenen heeft om te geven aan mensen die het nodig hebben.

Speciaal voor de Oekraïense vluchtelingen die sinds 2021 Israël binnenkomen, helpt de gemeente van ds. Saleem met de eerste levensbehoeften. Een maaltijd, eenvoudige keukenapparatuur, verwarmingsunits en alles wat zij nodig hebben om een nieuw bestaan op te bouwen in Israël.

Christenen voor Israël helpt!
Als Christenen voor Israël steunen we deze gemeente al jaren met giften. Zodat zij op hun beurt tot zegen kunnen zijn van de mensen om hen heen. Joden, moslims en christenen.

Uw gift kan overgemaakt worden naar:
NL 04 INGB 0000 8222 17 t.n.v. Baptistengemeente de Bron Almelo / onder vermelding van Christenen voor Israël