Coronahulp de Bron

Zoals iedereen ondertussen weet zitten we midden in de corona-crisis en ons dagelijkse leven is behoorlijk veranderd. Geen samenkomsten op zondagmorgen, thuiswerken, niet naar school, niet naar je sport, voetbal of een feestje. Geen activiteiten in de kerk, conclusie we zien elkaar weinig en missen elkaar. Ouderen krijgen geen bezoek, gezinnen zijn soms de hele dag samen thuis en zo kunnen we nog vele situaties bedenken. Tot 1 juni zullen alle activiteiten worden afgelast.

Binnen onze gemeente hebben we een grote groep ouderen, alleenstaanden, gezinnen en anderen die misschien wel hulp kunnen gebruiken op bepaalde gebieden, onze hulp is er voor iedereen!

Afgelopen weekend is er een mooi initiatief ontstaan, de “Coronahulp de Bron” . Deze groep bestaan uit ongeveer 20 personen en biedt hulp aan voor wie hulp nodig heeft. Hierbij moeten ze uiteraard wel rekening houden met de richtlijnen van het RIVM. Kunt u hulp gebruiken of heeft u daar vragen over dan kunt u contact opnemen met Alie Olsman (diaconie) , Daan Kotten (pastoraat) of Egbert van Rhee (voorganger). Zij geven de hulpvraag door aan de contactpersonen van de Coronahulp de Bron, dit zijn Petra Koers en Bianca Steenkamp. Daarna wordt gekeken wie u de hulp kan bieden waar om gevraagd wordt. Wij hopen op deze manier toch de verbondenheid met elkaar te hebben die we in deze tijd missen.

Mocht u zelf iets kunnen/willen betekenen voor onze gemeente in deze tijd neem dat contact op met Bianca Steenkamp of Petra Koers. Wellicht kunt u/jij dan meewerken binnen deze groep.

Een initiatief van de groep zijn bijzondere links naar verschillende websites, hoe breng ik de dag door, hoe starten we de dag op met je gezin, met je kinderen, welke troost kunnen we vinden in Gods woord, wekelijks geven we u via het mededelingenblad een aantal tips die u kunt bekijken, sommige programma’s zijn zelfs dagelijks te bekijken. We hopen dat u met deze programma’s de kracht krijgt om in deze tijd aandacht te geven aan ons Geestelijk leven en de samenhorigheid binnen onze gemeente.

www.dagopening.nl
https://eva.eo.nl/tag/podcasts
https://www.eentegeneenzaamheid.nl/wp-content/uploads/2020/03/Nieuwsflits-Een-tegen-eenzaamheid-special-ivm-corona.pdf

Een hartelijke groet namens de Coronahulp de Bron,
Bianca Steenkamp
Petra Koers